Historie

Het begin:

Hofkapel 2.0 is in 1963 opgericht. Dit is terug te lezen in een krantenartikel wat hieronder te vinden is. Er wordt hier gesproken over de oprichting van een Boerenkapel, uit de eigen leden van de toenmalige Fanfare Sint Hubertus. Lees gerust even het volledige krantenknipsel.

Even op de foto klikken en de grote versie wordt zichtbaar.

Knipsel over oprichting Kapel

‘Boerenkapel’ was zeg maar de ‘werktitel’ de kapel ging door het leven als “Bônlander Hofkapel” en omdat de tijd niet stil staat en daarmee gemoeide modernisatie ook niet, is in 2016 de naam veranderd naar ‘Hofkapel 2.0′. Uiteraard is dat niet de enige wijziging. Waar tot vorig jaar voornamelijk Egerländer en Tsjechische muziek de boventoon voerde, is het gehele repetoire vernieuwd. In een jaar tijd zijn een 40 tal nieuwe 2.0 nummers ingestudeerd en ook de kleding heeft een 2.0 upgrade gehad. Zelfs de instrumenten zijn helemaal aangepast op het nieuwe 2.0 repetoire.

De Hofkapel is duidelijk een nieuwe weg ingeslagen. Inmiddels kan er al terug gekeken worden naar heel wat leuke optredens in de nieuwe opzet. Op deze pagina hebben we wat historische foto’s geplaatst om zo een mini indruk te krijgen van de historie. Voor de nieuwe optredens kunt u terecht op de pagina “Optredens 2.0.”

De Hofkapel staat onder muzikale leiding van Henk Gijsbers. Het organisatorisch gedeelte is in handen van Marcel van Brakel

 

 

 

 

1966 (met Prins Lambert)

Reacties zijn gesloten.